Kol germe ameliyatı, yaşlanma, genetik faktörler ya da hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda kolda meydana gelen sarkmaların toparlanmasıyla daha gergin bir cilt yapısı elde edilmesi işlemine denir. Kolda oluşan bu sarkmalar, estetik açıdan kötü bir görünüm yarattığı için kişilerde özgüven eksikliği durumları şeklinde ortaya çıktığından, son dönemlerde kişilerin sıklıkla başvurduğu ve başarı oranının yüksek olduğu bir cerrahi müdahaledir.
Kol germe ameliyatı, kolun alt kısmındaki sarkık deri görünümünü iyileştirmek amacıyla yapılır. Hızlı kilo verme ya da yaşlanmaya bağlı olarak kol derisinde sarkma oluşabilir. Bu sarkan deriler, kol germe estetiği ile çıkarılır. Ameliyat teknikleri kişiye ve sarkmanın şiddetine göre değişiklik gösterir. Fazla yağ dokusu olan kişilere işlem sırasında liposuction ile yağ alma tekniği uygulanabilir.
Ameliyat sırasında ihtiyaç duyuluyor ise liposuction ile ilk uygulama yapılır ardından kolda sarkmaya sebep olan fazla deri cerrahi operasyonla alınır. Ameliyat lokal anestezi ile yapılır ve ortalama 1.5- 2 saat sürer. Bazı hastalarda işlem genel anestezi altında da gerçekleştirilebilir ve hastanede bir gün kalması istenir.Kol germe ameliyatı; mini kol germe, standart kol germe ve uzatılmış kol germe olarak üç farklı şekilde yapılır. Koldaki sarkma durumuna göre en uygun ameliyat tekniği belirlenir.
Mini Kol Germe: Koltuk altı bölgesinden kesi açılarak ameliyata başlanır. Bu işlem, deride az sarkma olan kişiler için uygundur. Liposuction yapılarak kol inceltilir ve fazla deriler koltuk altına çekilir.
Standart Kol Germe: Koltuk altından dirseğe kadar kesi açılır. Kesme işlemi kolun iç bölgesinden yapıldığı için ön ve arkadan bakıldığında herhangi bir iz görünmez.
Uzatılmış Kol Germe: Dirsekten yan göğüs duvarına kadar kesi uygulanır. Aşırı kol sarkması olan hastalar için en etkili ameliyat yöntemidir. Diğer yöntemlere göre daha belirgin bir iz görülebilir.
Kollarda sarkmanın en önemli nedeni yaşlılık belirtileri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşlanmayla birlikte vücudun salması ve öncelikle kol bölgesinde sarkmalar şeklinde karşımıza çıkıyor. Diğer bir nedeni ise genetik faktörlerdir ve erken yaşlarda da kollarda sarkmalar görülebilir. Hızlı ve sık kilo alıp verme durumlarında da kollarda sarkmalar görülebiliyor.
Kol germe ameliyatı zor bir ameliyat olmadığı ve anestezi altında yapılan bir ameliyat olduğu için hasta ve doktor açısından oldukça rahat bir ameliyattır. Hastaya lokal anestezi uygulandı ise ameliyat sonrası hasta hemen yürümeye başlar ve taburcu edilir. Ancak hasta genel anestezi altında ameliyatı olduysa 1 gün sonra taburcu edilir. Ameliyattan sonra ameliyatın yapıldığı bölgede ağrı ve acı hissi olabilir ancak doktorunuzun verdiği ağrı kesicilerle bu ağrıların önüne geçilir.
Ameliyat sonrası işlem yapılann bölgede şişlik, ödem görülebilir ancak 2-3 hafta içerisinde bu şişlikler de tamamen geçecektir. 2-3 haftalık süre iyileşme süreci olduğu için bu süreçten önce ağırlık kaldırmak, efor gerektiren işlerden kaçınmak gerekmektedir.
İzmir Özel Sada Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniğimizden Randevu Almak için Bize Ulaşın!
(0232) 832 99 00