Leke Tedavisi

Leke Tedavisi Nedir?

Leke tedavisi, farklı etkenler sebebiyle ciltte oluşan lekelerin klinik koşullarında yok edilmesi işlemidir. Yaşa bağlı, genetik ya da çevresel faktörler sonucunda oluşan lekeler rahatsız edici bir hal alabiliyor. Kişinin talebi dikkate alınarak ön muayene yapılır ve en uygun tedavi yöntemi belirlenir.

Dermatoloji uzmanlarımız, sizin için faydalı olacak leke tedavisini belirler ve uygulama hakkında bilgi verir. Uygulama türüne ve seans sayısına göre etki süresi değişiklik gösterebilir.

Hastanemizde Uygulanan Leke Tedavi Yöntemleri

Hastanemizde çok sayıda farklı leke tedavileri uygulanmaktadır. Bu tarz uygulamalar genellikle hem cilt dokusunu yeniler hem de lekeleri ortadan kaldırır. Bu sayede uygulama yapılan ciltte gençleşme, canlılık görülür. Şimdi bu yöntemlerden bahsedelim;

Dermapen: Mikro iğneler ile cilt yüzeyinde mikro kanallar açılır. Böylece cilt dokusu uyarılır, bunun sonucunda kolajen ve elastin üretimi tetiklenir. Dermapen öncesi anestezik kremler kullanıldığı için herhangi bir ağrı duyulmaz.

Kimyasal Peeling: Peeling işlemi cildin üst tabakasındaki ölü deriyi temizleyerek ciltte yenilenme sağlar. Alfa hidroksi asitleri kullanılarak yapılan kimyasal peeling ile cilt lekeleri büyük ölçüde temizlenir. Yüz, boyun ve ellere uygulanabilen bir işlemdir.

Fraxel Dual: Fraksiyonel lazer olarak da adlandırılan bu yöntemde, birkaç seans ile lekeler yok edilebilir. Lekenin büyüklüğüne bağlı olarak seans sayısı değişiklik gösterebilir.

HydraFacial: Bu yöntemde öncelikle cilt temizlenir. Ardından gözenekler vakumla temizlenir ve hyaluronik asit bileşenleri ile cilt nemlendirilir.  Son olarak antioksidan ve peptitlerle cilt beslenir.

Baby Face Beauty: Baby Face Beauty cilt bakımı thulium lazer destekli cihaz, 1927 nm dalga boyuna sahiptir ve ciltte dakika da 6.000 mikro-kanal açar. Bu mikro kanallar sayesinde ciltte kontrollü bir hasar oluşturulur. Böylece cilt kendi kendini tedavi ederken, leke bulunan bölgenin rengi açılır.

OxyGeneo: Leke tedavisi için kullanılan OxyGeneo yönteminde 3 farklı uygulama yapılır. İlk aşamada karbondioksit baloncukları gönderilir ve ciltte oksijenşenme sağlanır. İkinci aşamada bir serum kullanılarak ciltte daha aydınlık bir görünüm elde edilir.

Somon DNA Aşısı: Bu yöntem, saf Hyaluronik asit ve somon balığı spermlerinden elde edilen DNA molekülleri kullanılarak yapılır. Böylece cilt altındaki kolajen üretimi uyarılır, cilt yenilenir ve lekeler yok edilir.

Neden Leke Tedavisi Yapılmalıdır?

Çeşitli sebeplerden cilt yüzeyinde gelişen lekeler rahatsız edici boyuta ulaştığında tedavi edilmesi doğru  olacaktır. Kişinin psikolojisi ve öz güveni için bu lekelerden kurtulmak önem arzeder. Bu tarz işlemleri mutlaka bir dermatoloji doktoruna giderek, klinik ortamında yaptırmak gerekir.

Tedavi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Leke tedavisinin hangi teknikle yapıldığına bakılarak dikkat edilecek unsurlar değişebilir. Genel olarak ilk günler dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Cildi güneşten korumak

  • Sıcak su ile temastan kaçınmak

  • Kozmetik ürünler kullanmamak

  • Uygulama bölgesini kaşımak gibi tahriş edici şeylerden kaçınmak

  • Masaj yaptırmamak

Yan Etkileri Var Mıdır?

Leke tedavileri hangi yöntemle yapılırsa yapılsın o bölgede geçici olarak kızarıklık, ödem oluşabilir. Ancak enfeksiyon gibi ciddi bir yan etki görülürse en kısa sürede doktora başvurmak önemlidir. Tedavi sonrası nelere dikkat edeceğinizi doktorunuz detaylıca anlatacaktır. Bu unsurlara özen gösterdiğiniz sürece ciddi bir yan etki ile karşılaşmazsınız.

-
Randevu Talep Formu
E-RandevuAraWhatsApp
Biz Sizi Arayalım -