Implant Nedir?
Dental implantlar, ağzında hiç diş bulunmayan veya bir yada birden fazla diş eksikliklerinde yapay kökler olarak kullanılmaktadır. Diş implantlarıyla desteklenen protezler sayesinde ana dişiniz gibi çiğneme yapılmakta ve ayrıca çok daha başarılı estetik sonuçlar alınabilmektedir.
Tek diş eksikliklerinde de komşu dişlerde hiçbir işlem yapılmasına gerek kalmadan sağlıklı dişler yapılabilmektedir.İmplantlar vücut dokuları tarafından kabul edilen ve son derece dayanıklı, ileri teknoloji ürünü olan titanyumdan imal edilmektedir. Lokal anestezi altında yarım saat kadar süren bir operasyonla yerleştirilirler.
Ağızda ömür boyu sorunsuz fonksiyon görmeleri amaçlanır. İmplantların yüzeyleri özel işlemlerden geçirildiği için kemiğe özel bir bağ oluşturarak mekanik ve hücresel tutunurlar. Bağlantının oluşması için 3-6 ay arasında beklenmesi en ideal yöntemdir.
Son yıllarda beklenmeden protez yapılması konusunda araştırmalar vardır.İmmediat (hemen) yükleme denen bu yöntemde dokunun durumu, implant bölgesi,yerleştirme sırasında uygulanan tork kuvveti,laboratuar gibi bir çok kriterin birbiriyle tam uyumlu olması gerekmektedir. Bu ilişkilerdeki minimal uyumsuzluklar implantın kaybıyla sonuçlanacağı için bekleme sürelerine tam olarak uyulması hastanın menfaatinedir.
Çekim boşlukları ve iyileşmiş kretlere uygulanan implantların, yapılan erken yükleme altındaki reaksiyonları karşılaştırılmış, sonuçta immediyat yüklemede %20 kayıp riski tespit edilmiştir.
Puberte (buluğ çağı) dönemini bitirmiş erişkinlere Genel sağlık durumunu etkileyen hastalıkları olmayanlara Diyabetlilerde, diyabeti kontrol altında ve regüle olanlara İmplant yapılacak bölgede yeterli kemik dokusu bulunanlara (kemik dokusu yetersizse yapay kemik kullanılabilir) İmplant yapmak için üst yaş sınırlaması yoktur.
Başarı kriterleri: